sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Neljän tunnin työviikko

Yhden asian huomaa, kun kirjoittelee kirjaesseitä takautuvasti, eli kirjoittaa esseen kun kirja on luettu noin 2 kuukautta sitten ja palautettu jo. Toisaalta tällä tavalla voi myös testata muistaako kirjasta mitään, mutta jos ei ole tehnyt kirjasta heti esseetä, niin on myös missannut mahdollisuuden käyttää sitä muistijäljen muodostumisen tukena.

Muistia kaivellessani päällimmäisenä mieleen pulpahtaa muutamia pointteja kirjasta:

Siinä vaiheessa kun passiiviset tulosi ylittävät kiinteät menosi olet vapaa tekemään mitä haluat. Tämä on esimerkiksi verkostomarkkinoinnissa myyntiargumenttina käytetty ajatus, eli kun saat passiivista tuloa olet vapaa ”paskatöistä”. Kirja on erittäin hyvä ohjekirja sellaisille, jotka haluavat tulot jotka eivät vaadi sinun läsnäoloa paikassa x aikavälillä 8 -16 viitenä päivänä viikossa. Internet nettikauppoineen tekee kaikesta vielä paljon helpompaa, kun jokaisella nyrkkipajalla on mahdollisuus päästä globaaleille markkinoille pienillä kustannuksilla.

Passiiviset tulot on hiukan helpompi järjestää jonkin kiinteän fyysisen tuotteen avulla, jos tarjoat esimerkiksi siivouspalveluita sinun on huomattavasti vaikeampi ulkoistaa itseäsi prosessista. Tokihan se on mahdollista, ihmiset ovat vaan jotenkin aika monimutkaisia.

80/20 periaate, joka auttaa hahmottamaan mikä on olennaisinta. Periaate kuuluu suurinpiirtein seuraavasti: 20% siitä mitä teet tuottaa 80% tuloksista. Jos edellistä kaavaa soveltaisi ns. normaaliin palkkatyöhön saisit 80 prosenttia kuukausipalkastasi, kun kävisit töissä vain maanantaina. Kyllähän sitä ylimääräistä aikaa voi tunkea kaiken maailman täytepalavereihin yms. Näennäistyöhön, jos kuitenkin oikeasti keskittyy vain olennaiseet jäljelle jää jotakuinkin se viidesosa. Kaava toimii myös toiseen suuntaan 20% asiaoista aiheuttaa 80% päänsäryistäsi. Tästä syystä esimerkiksi Tiimiakatemian yritysten kirjanpitäjä on yleensä talon ulkopuolelta, koska kukaan ei tule akatemialle tekemään kirjanpitoa, se ei vain kiinnosta kovin monia.

Rahan arvon suhteellisuus on myös mielenkiintoista, jos pystyt tienaamaan täällä nettibisnekselläsi sanotaanko 1000 euroa kuussa, niin voit sillä elää Thaimaassa melko yläluokkaista elämää. Jos väkisellä haluat asua Suomessa tuo tonni ei tunnu hyvin äkkiä juuri miltään.

Siinä olivat päällimmäiset asiat mitä kirjasta tuli mieleen. Kirja on fiksu ja käytännönläheinen, jos täydellinen vapautuminen arjesta kuulostaa asialta joka on sydäntä lähellä, suosittelen ostamaan/lainaamaan oman kappaleen. Kannattaa tsekata myös Timin blogi osoitteesta http://www.fourhourworkweek.com/blog/

Alempana olevat tiedot ovat lähinnä Tiimiakatemialla tarpeellista tietoa, mutta sanottakoon niistä sen verran, että saan tästä esseestä 2 kirjapistettä ja kategoria taitaa sijoittua johonkin tuonne yrittämisen ja henkisen kasvun välimaastoon.

Kirjan tiedot: Kirjailija: Tim Ferris, 2p. Yrittäjyys/Henkinen kasvu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti