sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Pelimies


Ystäväni suosituksesta ja yleisestä mielenkiinnosta tutustuin kirjaan ensimmäistä kertaa jo Australian matkalla 2007, tosin kirja jäi kesken silloin. Tämän jälkeen opus tarttui mukaani kolmella eurolla alennusmyynnistä ja luin kirjan viimein loppuun. Kirja kertoo Neil Straussin, eli kirjailevan nörtin matkasta "styleksi", eli pelimieheksi ja naisia kaatavaksi seurapiiriguruksi. Ajattelen peliteorian olevan jossain määrin osa yleissivistystä ja koska kirja hyvin kirjoitettu ja viihteellinen, voin suosittelen kaikkia lukemaan opuksen. Vaikka sitten sen takia, että kirjan sisällöstä voi helposti vetää kävyn perseeseen ja pilata päivänsä, jos sen ajatusmaailma ei miellytä.

Kirja alkaa loogisella kehäpäätelmällä, jossa tullaan sellaisen tulokseen, että kaikki miesten toimet tähtäävät loppujen lopuksi siihen, että saa. Saamiseen on olemassa monia eri väyliä, voidaan mennä naimisiin, joilloin on saatu lupa korkeammalta taholta saada myös jatkossa. Joku toinen voi yrittää kasata omaisuutta, joka taas houkuttelee naisia ympärille kuin hunajapurkki, jolloin saamisen todennäköisyys nousee. Omaisuus on siis kirjan mukaan vain tietynlainen vipu saamisen todennäköisyyden maksimoimiselle. Kaikista uutterimmat viettävät elämänsä luistellen jään päällä metalliterät jalassa ja hikoillen punttisalilla, kaikki tämäkin vain sen takia, että josko sitä joskus irtoaisi jotain. Kaikki valinnat miehen elämässä vievät pilluun. Kun sieltä on kerran pois lähdetty, koko elämä vietetään pyrkien sinne takaisin erinäisissä muodoissa. Kirjan sanoman menee luultavasti paljon paremmin jakeluun, jos edellisen voi allekirjoittaa täysin. Pelimieheksi kannattaa siis ryhtyä, jos uskoo kaiken toiminnan elämässä tähtäävän saamiseen. Tällöin voi skipata ylimääräiset vaiheet urheilumenestyksestä rikastumiseen ja tähdätä suoraan pääkohteeseen, eli vaginaan ja alkaa pelimieheksi.

Pelimieshän viittaa terminä mieheen joka hallitsee pelin. Pelillä tässä viitataan naisten iskemisen ympärillä pyörivään mekaniikkaan. Havainnollistan asiaa esimerkin avulla:

Se mies joka tietää, että mitä tapahtuu 8-bittisen nintendon ohjaimen a- ja b-napista, saa todennäköisemmin haluamiansa tuloksia Super Mariossa kuin se, joka ei ymmärrä ohjaimen toiminnasta yhtään mitään.

Jos ymmärrät peliteoriaa, todennäköisemmin saat haluamiasi tuloksia, eli saat.

Ehkä summa summarum: mitä mielenkiintoisempi tyyppi olet, sitä enemmän saat naisia. Lyhyellä aikavälillä mielenkiinto voi perustua myös kikkoihin, joita kirjassa käydään ahkerasti läpi ja taas pitemmässä juoksussa (suhteessa) pitää molempien kasvaa ihmisenä ja kikat eivät oikeen kanna. Pitkällä aikavälillä tuntuu olevan niin, että mitä vähemmän ”pelaa” toista ihmistä haluamaansa suuntaan ja on aidosti mukana hyvässä ja pahassa, sen helpompaa tuntuu olevan.

Minusta kirjan tärkein pointti on kuitenkin se, että mitä tahansa olet nyt, ei tarkoita sitä, että et voisi olla jotain täysin muuta vuoden kuluttua. Sinä et ole ajatuksesi ja käsityksesi itsestäsi on muodostunut jostain, vanhemmiltasi ja muusta ympäristöstä. Jos haluat muuttaa itseäsi, lopeta itsellesi uskottelu siitä, että jokin osa sinussa on absoluuttisen pysyvää ja sitä ei voi muuttaa. Joko uskot, että et voi muuttaa iteäsi tai uskot, että voit muuttua miten tahansa, todennäköisesti olet oikeassa.

Kirjaa voi pitää itsensä kehittämisoppaana, manipulaatio-opuksena, täytenä huuhaana tai hyvänä tarinana. Kaikkien kannattaa muodostaa oma mielipiteensä, kirja saattaa löytyä jostain alennusmyynneistä kautta maan.

Neill Strauss 2p.

Saa kommentoida, mikäli on tarttunut jotain tiukkoja näkökulmia elämään kirjan perusteella.

2 kommenttia:

  1. Life is a game!

    Intissä jätkät luki tätä innoissaan ja naisten saannin toivossa. Meikä tankkaa tällä hetkellä NLP kurssilla samoja jippoja hieman syvemmän ymmärryksen tasolle. Vuorovaikutustaitojen opettelu on kyllä hauskimpia itsensä kehittämisen muotoja. Tähtäimessä on manipuloinnin musta vyö ;)
    t.pessi ja markus

    VastaaPoista